Categorie: Invalpool

Val nooit meer zonder invaller

U bent schooldirecteur en werkt met heel wat leerkrachten? Dan komt het waarschijnlijk regelmatig voor dat u plots voor een dag of meer zonder een personeelslid valt. Ziekte, ongeval of gewoon overmacht: noch u, noch uw medewerkers kunnen dit voorzien. Toch zit u dan met de handen in het haar, want u kunt een klas niet zomaar alleen laten of terug naar huis sturen. Dat is het moment om beroep te doen op Invalpool.nl.

Wat is Invalpool en wat doen zij?

Allereerst is Invalpool een platform die kandidaat-invallers en schooldirectie samen brengt. Leerkrachten vullen zelf hun beschikbaarheid in, en daarom is deze site ook altijd up-to-date. Valt u zonder leerkracht, dan kunt u onmiddellijk bij Invalpool.nl een invaller boeken. Met een paar muisklikken bent u uit de nood geholpen. Tevens ziet u onmiddellijk de bijkomende kosten zoals verplaatsingsvergoeding. Uw rekening is op die manier duidelijk en transparant.

Wat doet Invalpool nog meer?

U kunt op elk moment diverse rapporten opvragen. Zo kunt u bijvoorbeeld de historiek van een bepaalde leerkracht bekijken, of u krijgt een wekelijkse prestatiestaat te zien. U kunt tevens per school het vervangingsverloop raadplegen. Zo kunt u op voorhand al een invaller plannen in drukke momenten of perioden waarin vele leerkrachten verlof nemen. Tevens – en dat is niet onbelangrijk! – geeft Invalpool u waarschuwingen waarvoor een actie nodig is, o.a. VOG, ketenoverschrijding, aanzegtermijn en ID. Invalpool waakt er ook over dat u de regelgeving tegen onbedoelde aanstelling niet overtreedt.

Iemand van je personeel is ziek: wat dan?

Het moet je maar overkomen. Je bent directeur van een basisschool en ’s avonds laat één van je onderwijzers weten dat hij ziek is en morgen niet komt opdagen. Daar sta je dan. Wie ga je op zo’n korte tijd nog te pakken krijgen? Op zo’n momenten kan je bij invalpool.nl terecht. Zij hebben constant een team invallers klaar staan. Eigenlijk is Invalpool één grote database voor vraag en aanbod van personeel voor het basisonderwijs.

Hoe werkt Invalpool?

Invalpool.nl wordt vooral beheerd door de aangesloten onderwijzers. Zij vullen er zelf hun agenda in. Je ziet dus onmiddellijk hun beschikbaarheid. Tevens krijg je ook vergoedingskosten en dergelijke te zien, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien werkt Invalpool volgens de regelgeving betreffende vervangingen (je krijgt melding bij 3x vervanging na mekaar).

Invalpool heeft heel wat functionaliteiten
Naast het boeken van vervangingen heb je ook wel graag een degelijke rapportage. Invalpool.nl heeft dit allemaal in zich. Je krijgt rapporten over beschikbaarheid en salarissen. Je kunt een historiek opvragen zodat je weet waar de drukke perioden zijn. Op die manier kun je vooruit plannen. Tevens bevat het programma een handige mailfunctie zodat je berichten kunt sturen naar een bepaalde doelgroep.

Kort gezegd mogen we stellen dat Invalpool een gebruiksvriendelijke en snelle manier is om jou uit de nood te helpen bij personeelsuitval.